Nieuwe regeling voor buitenlandse spelers van kracht

Door: Rogier van Zon Categorie: ECC 2016, Nieuws 2015

De Europese honkbalbond CEB heeft afgelopen weekeinde een nieuw voorstel aangenomen voor het opstellen van spelers met een buitenlands paspoort tijdens Europese clubtoernooien.

In mei van dit jaar werden de plannen voor de gewijzigde buitenlandersregel al door de CEB gepresenteerd. Door het nieuwe voorstel kunnen teams tijdens Europese clubtoernooien straks honkballers met een Europees paspoort zonder beperkingen op het roster opnemen.

Tot dusver werd een speler als buitenlander gezien, als hij een paspoort had uit een ander land dan het land waar zijn club vandaan kwam. Hierdoor werd bijvoorbeeld Benjamin Dille, vorige week nog de Meest Waardevolle Speler van de Holland Series, door zijn Belgische paspoort door de CEB gezien als buitenlandse speler voor Curaçao Neptunus.

European Champions

Daar is nu verandering ingekomen. De voorgestelde nieuwe regeling werd afgelopen weekeinde tijdens de bijeenkomst van het CEB-bestuur in het Kroatische Zagreb officieel goedgekeurd en gaat van kracht met ingang van 1 januari 2016. Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam kunnen hier gebruik van maken tijdens de European Champions Cup van volgend jaar.

Met deze wijziging volgt de CEB de regeling die al door veel nationale honkbalbonden wordt gehanteerd voor de nationale competities. Zo mogen clubs in de hoofdklasse onbeperkt spelers met een Europees paspoort opstellen, maar maximaal drie spelers met een ander dan een Europees paspoort. Het maximale aantal van drie buitenlandse, niet Europese, spelers blijft ook door de CEB wel gehandhaafd.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen