Organisatie maakt datum Honkbalweek bekend

Door: Rogier van Zon Categorie: HHW 2016, Nieuws 2015
Het Pim Mulierstadion tijdens de 27e editie van de Haarlemse Honkbalweek.
Het Pim Mulierstadion tijdens de 27e editie van de Haarlemse Honkbalweek.
Foto: © Rob Jelsma

De organisatie van de Haarlemse Honkbalweek heeft vorige week de datum voor de eerstvolgende editie bekendgemaakt. De 28e editie van het Haarlemse toernooi wordt volgend jaar gehouden van vrijdag 15 tot en met zondag 24 juli 2016.

De organisatie houdt voor de aankomende editie vast aan de opzet van tien speeldagen. Wel is het de bedoeling om volgend jaar weer zes deelnemers in Haarlem te hebben.

In 2014 hield de organisatie met het oog op de financiële situatie van het toernooi beperkt tot vier teams. Daardoor werden de gesprekken met onder meer Australië, Canada en Puerto Rico gestaakt.

Titels

De Verenigde Staten, Japan en Chinese Taipei kwamen vorig jaar wel naar Haarlem. Team USA en Japan plaatste zich voor de eindstrijd, die door de Amerikanen met 6-3 werd gewonnen. Na titels in 1980, 2000, 2002, 2008 was het de vijfde keer dat de Verenigde Staten het toernooi hadden gewonnen.

De Haarlemse Honkbalweek wordt voor het Nederlands honkbalteam in 2016 een belangrijke voorbereiding op het Europees kampioenschap, waar Oranje zijn Europese titel moet gaan verdedigen.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen