sitemap    

Profcontract voor Nederlands tweetal

Twee Nederlandse talenten hebben gisteren een profcontract getekend voor New York Mets. Het gaat om de Kinheim-spelers Kevin Weijgertse en Björn Hato. Het tweetal zette gisteren in Hoofddorp, in het bijzijn van European scout Lionel Chattelle, een handtekening onder een zevenjarig contract. De verwachting is dat beide spelers begin april afreizen naar het opleidingskamp in Boca Chica (Dominicaanse Republiek).
Auteur: Rogier van ZonGeplaatst op: 13-12-2009, 16.00 
Kevin Weijgertse en Björn Hato bij de ondertekening van het contract
De achttienjarige Kevin Weijgertse debuteerde in 2008 voor Konica Minolta Pioniers in de hoofdklasse. De derde honkman speelde drie wedstrijden voor de club uit Hoofddorp. Aan het einde van het seizoen verhuisde Weijgertse naar Corendon Kinheim, waar hij de vaste derde honkman werd. In dienst van de Haarlemse ploeg speelde de binnenvelder 39 wedstrijden met 36 honkslagen (.243), vijftien gescoorde runs en zeventien binnengeslagen punten. Met Kinheim nam hij in 2009 ook deel aan het Europa Cup-toernooi in het Italiaanse Matino.

Ook Björn Hato (18) kwam afgelopen seizoen uit voor hoofdklasser Corendon Kinheim. De binnenvelder debuteerde op zondag 26 april in de hoofdmacht toen hij in de achtste inning van de wedstrijd tegen Mr. Cocker HCAW werd ingezet als pinchrunner. Het bleef de enige wedstrijd van Hato in de hoofdklasse tot dusver. De rest van het seizoen kwam hij uit voor het Rookie League-team van de Haarlemse hoofdklasser.
Hato speelde voor dit team 26 wedstrijden, waarin hij maar liefst 44 honkslagen produceerde (.403). Hij scoorde 32 punten en bracht achttien ploeggenoten over de thuisplaat. Bovendien wist Hato zestien honken te stelen.

European Player Showcase

Het tweetal speelde de afgelopen jaren ook in dienst van diverse nationale jeugdteams. Sinds 2002 maken zij samen deel uit van Jong Oranje. Met dit team namen zij onder meer deel aan het het wereldkampioenschap van 2008 in Edmonton (Canada) en het Europees kampioenschap van 2009 in Bonn (Duitsland). Weijgerste en Hato waren tevens twee van de vijftien Nederlandse talenten, die in augustus deelnamen aan de European Academy van Major League Baseball in het Italiaanse Tirrenia.
Vorige maand reisde het tweetal op uitnodiging af naar de Verenigde Staten voor de European Player Showcase op het trainingscomplex van Team USA in Cary, North Carolina. Behalve Weijgerste en Hato namen ook Reggie Bomberg, Mourik Huijser, Brian Eradus, Aschwin Rokx, Michael Pluijmers en Lars Molenaar hieraan deel. Bij deze showcase waren een groot aantal scouts van Major League-organisaties en Amerikaanse colleges aanwezig.

Hato stond al twee seizoenen in de belangstelling van New York Mets. Weijgertse werd sinds dit jaar gevolgd door scouts van de organisatie uit New York. Viermaal eerder kwam een in Nederland 'geschoolde' honkballer uit voor de organisatie van New York Mets, namelijk Robert Eenhoorn, Caspar van Rijnbach, Ralph Milliard en Rien Vernooij.

Meer nieuws