sitemap    
Percy Isenia | 1B/DH
Geboortedatum:25-12-1976
Geboorteplaats: 
Gooit/slaat:R / R
Positie:Eerste honkman en
aangewezen slagman
Club 2008:Sparta/Feyenoord
Debuut: 1999


Percy Paul Isenia debuteerde in de hoofdklasse voor Neptunus. Voor deze Rotterdamse club sloeg hij in het seizoen 2001 in de hoofdklasse 39 punten over de thuisplaat. Alleen Michael Crouwel (Pirates) deed het in dat jaar met 46 RBI's beter. Met Neptunus behaalde Isenia in het seizoen 2005 zijn zevende landstitel, nadat hij negen jaar daarvoor aan de selectie van Neptunus werd toegevoegd. In deze jaren stond de eerste honkman acht keer in de finale. Slechts één keer wist hij met Neptunus niet de finale te halen. Bovendien won hij bij Neptunus tot en met het seizoen 2005 zeven keer een Europese Cup-finale en vier Super Cups.


Na afloop van het seizoen 2005 maakte Isenia de overstap van Neptunus naar het Haagse ADO om uiteindelijk in 2008 bij Sparta/Feyenoord te belanden.


Isenia debuteerde in het Nederlands team tijdens het World Port Tournament van 1999. Toen jaar later besloot hij een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten. Hij had op dat moment 153 interlands gespeeld.
In zijn debuutjaar werd hij direct Europees kampioen werd. Als talent was Isenia dat jaar winnaar van de Guus van der Heijden Memorial Trophy voor de beste international onder 23 jaar. De afgelopen jaren heeft Isenia al aan verschillende grote toernooien deelgenomen. Zo was hij met Oranje actief op de Olympische Spelen in 2000 en 2008, de wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen in 2001, 2003 en 2005 en het Olympisch kwalificatietoernooi in 2003. Tijdens het World Port Tournament in 2003 werd Isenia uitgeroepen tot Meest Populaire Speler.

Tijdens de Haarlemse honkbalweek in 2004 kwam Percy Isenia als aangewezen slagman in drie wedstrijden in actie. Hij kwam tijdens dit toernooi tot een slaggemiddelde van .182. Na afloop van de Haarlemse Honkbalweek viel Isenia af voor de Olympische selectie. Een jaar later keerde hij terug in Oranje. Met Nederland prolongeerde hij in 2005 in Tsjechië de Europese titel. Twee maanden later schreef Isenia met Nederland geschiedenis tijdens het wereldkampioenschap in Nederland begin september 2005. Oranje haalde voor het eerst in de historie de halve finales van een wereldkampioenschap. Nederland eindigde uiteindelijk op de vierde plaats. Isenia kwam in tien duels in actie als eerste honkman. Hij produceerde elf hits, waaronder zeven tweehonkslagen en één homerun. Hij scoorde elf punten en bracht acht punten over de thuisplaat. Na afloop van het WK werd Isenia verkozen tot beste eerste honkman voor het All Star-team.
In maart 2006 maakte Isenia deel uit van de selectie, die deelnam aan de World Baseball Classic in Puerto Rico. Nederland speelde drie wedstrijden en won hier één van. Isenia kwam in twee duels als aangewezen slagman in actie. In vijf slagbeurten noteerde hij twee honkslagen (.400).

Wie spelen op dit moment in het Nederlands team en wie zijn de coaches? Je vindt het op de Nederlandse honkbalsite. Bekijk alle ins en out van de Oranje internationals sinds 2000!

 

Van het wereldkampioenschap tot aan de hoofdklasse en van de Haarlemse Honkbalweek tot aan de Intercontinental Cup. Al het nieuws en uitslagen vind je in het uitgebreide archief.

 

Even geen wedstrijd? Geen probleem! Je kunt nu gewoon vanachter je eigen computer blijven honkballen, want hier vind je de grootste online verzameling van baseballgames.