sitemap    
Michael Duursma | 2B/SS
Geboortedatum:26-02-1978
Geboorteplaats: 
Gooit/slaat:R / R
Positie:Tweede honkman en
korte stop
Club 2012:Pioniers
Debuut: 2000


Michael Duursma is één van de betere korte stoppen uit de Nederlandse hoofdklasse. Al in 2000 debuteerde hij in het Nederlands team, maar het duurde enige jaren alvorens hij definitief doorbrak. Ondertussen was de binnenvelder al actief geweest in de hoofdklasse voor de selecties van HCAW en Neptunus. Met deze ploegen won de korte stop niet alleen verschillende landstitels, maar ook de Europa Cup I en de Super Cup. In de seizoenen 1998 tot en met 2001 kwam Duursma bovendien uit voor de Amerikaanse collegeteams van de Purdue University en Cypress College.


Momenteel komt Michael Duursma sinds begin 2002 uit voor Minolta Pioniers. In het seizoen 2002 eindigde hij met achttien honkslagen op een gemiddelde van .340. In 2003 scoorde Duursma met 43 runs de meeste punten in de hoofdklasse.
In 1999 werd Duursma tijdens het Europa Cup I-toernooi uitgeroepen tot beste defensieve speler. Met Pioniers won hij de Europa Cup II in 2003 en 2006 en de Super Cup in 2004. In het seizoen 2006 haalde Duursma met Pioniers de Holland Series, maar verloor de Hoofddorpse ploeg hierin van Kinheim.


Michael Duursma werd in het seizoen 2003 opgeroepen als vervanger voor korte stop Ralph Milliard in het Nederlandse team. Daarvoor was de speler van Pioniers al eens eerder uitgekomen voor Oranje. De korte stop nam in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2000 deel aan een serie oefenwedstrijden tegen Taiwan.
In 2003 nam Duursma met Oranje alleen deel aan het World Port Tournament. Hij kwam in Rotterdam in vijf van de negen wedstrijden in actie, maar kreeg hierin slechts vijf slagbeurten. Duursma sloeg geen enkele honkslag, maar kon onder meer door drie vrije lopen wel drie punten scoren.
Tijdens de Haarlemse honkbalweek in 2004 kwam Michael Duursma in één van de zes wedstrijden in actie. Tegen Japan kwam hij vier keer aan slag, maar wist geen honkslagen te slaan. Na afloop van de Haarlemse honkbalweek viel Duursma af voor de Olympische selectie.

Toch keerde de binnenvelder van Pioniers een jaar later terug in de nationale selectie. Bij Oranje moest hij tijdens het Europees kampioenschap in Tsjechië Ralph Milliard vervangen (als tweede honkman en openingsslagman). Hij slaagde hier zeer goed in en speelde op het EK verdedigend foutloos en kwam aanvallend tot zeven honkslagen (.250) en veertien maal vier wijd.
Sindsdien is Duursma vaste keus op het tweede honk. Met het Nederlands team nam hij deel aan diverse wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen, de World Baseball Classic en de Olympische Spelen.

Wie spelen op dit moment in het Nederlands team en wie zijn de coaches? Je vindt het op de Nederlandse honkbalsite. Bekijk alle ins en out van de Oranje internationals sinds 2000!

 

Van het wereldkampioenschap tot aan de hoofdklasse en van de Haarlemse Honkbalweek tot aan de Intercontinental Cup. Al het nieuws en uitslagen vind je in het uitgebreide archief.

 

Even geen wedstrijd? Geen probleem! Je kunt nu gewoon vanachter je eigen computer blijven honkballen, want hier vind je de grootste online verzameling van baseballgames.