sitemap    

Eerste oefenzege voor Nederland

Nederland is zijn voorbereiding op de World Baseball Classic goed begonnen. Begin maart treft Oranje op dit eerste officieuze wereldkampioenschap de nationale teams van Cuba, Puerto Rico en Panama. In de aanloop naar dit toernooi speelt de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn vier oefenwedstrijden. Het eerste duel was tegen het team van het Eckerd College. Oranje bleek afgelopen avond met 1-3 te sterk voor deze Amerikaanse ploeg.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 25-02-2006, 18.10 
Tritons, het team van Eckerd College, neemt op dit moment deel aan de Sunshine State Conference, een competitie voor collegeteams. Eckerd is de competitie deze maand slecht begonnen. Pas afgelopen dinsdag werd de eerste overwinning geboekt. Op het eigen Turley Field werd Saint Leo University met 7-4 verslagen. Het was de tiende wedstrijd voor Tritons dit seizoen, dat hierdoor stevig onderaan op de negende plaats staat in de Sunshine State Conference.

Op datzelfde Turley Field bleef Tritons gisteravond in een regenachtig en windig St. Petersburg opnieuw aan de verkeerde kant van de score. Zoals verwacht waren de Nederlandse honkballers te sterk voor de Amerikaanse collegeploeg, die in dit duel met aluminium knuppels sloeg.
Tegen de ploeg van Bill Mathews, tevens bondscoach van de Poolse honkballers, kwam Nederland al vroeg op voorsprong. Raily Legito bereikte de honken met vier wijd en kon opschuiven na een honkslag van Michael Duursma. Beide spelers werden hierna over de thuisplaat geslagen door Randall Simon. Voor Simon was het zijn debuut in dienst van het Nederlands team. Ook profspeler Hainley Statia debuteerde in Oranje. In de zevende inning tekende Legito aan voor het derde Nederlandse punt. Hij sloeg de bal voor een solohomerun over de omheining in het linksveld van Turley Field.

Basisselectie

Nederland kwam dit duel niet verder dan vijf honkslagen. De ploeg maakte slechts één fout. Korte stop Legito gooide in de negende inning een aangooi op het eerste honk over Percy Isenia heen. Bondscoach Robert Eenhoorn voerde veel wissels door en stuurde tevens vijf werpers naar de heuvel. Startend werper Nick Stuifbergen werd in de derde inning opgevolgd door Alexander Smit. David Bergman (vijfde en zesde inning), Gregory Gustina (zevende en achtste inning) en Michiel van Kampen (negende inning) kwamen eveneens nog in actie.

De basisselectie van Oranje verschilde weinig met de opstelling tijdens het wereldkampioenschap in Nederland: Sidney de Jong (catcher), Randall Simon (eerste honkman), Michael Duursma (tweede honkman), Ivanon Coffie (derde honkman), Raily Legito (korte stop), Danny Rombley (linksvelder), Eugene Kingsale (midvelder) en Dirk van 't Klooster (rechtsvelder). Sharnol Adriana startte als aangewezen slagman.
In de vijfde inning verving Percy Isenia Randall Simon op het eerste honk. In de zesde inning kwamen ook Johnny Balentina (catcher), Hainley Statia (tweede honk) en Vince Rooi (derde honk) in de wedstrijd. Twee innings later kwam Maikel Benner als aangewezen slagman in actie en verving Harvey Monte zijn voormalige Neptunus-ploeggenoot Van 't Klooster in het rechtsveld.

Toeschouwers

Onder de toeschouwers bevonden zich onder meer de internationals Chairon Isenia en Shurendell de Caster. Beide spelers hebben op dit moment nog Spring Training-verplichtingen bij hun club. Isenia verblijft met de Tampa Bay Devil Rays in een naburig Spring Training-camp. De Caster (Pittsburgh Pirates) traint momenteel op hetzelfde complex als Oranje in Pirate City.

Nederland vervolgt zijn serie oefenwedstrijden morgenmiddag met een wedstrijd tegen hetzelfde Eckerd College. Dinsdagavond (20.00 uur plaatselijke tijd) treft Oranje in het Jack Russell Memorial Stadium de ploeg van Tampa University. Zondag 5 maart staat Nederland met Braves-buitenvelder Andruw Jones in Orlando tegenover het Major League-team Atlanta Braves.

Teams 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
NEDERLAND 0 0 2 0 0 0 1 0 0 3 5 1
ECKERD COLLEGE 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1 6 0

Werpers Nederland:
Nick Stuifbergen (2) 2-0-1-0
Alexander Smit (2) 1-2-1-0
David Bergman (2) 1-1-1-0
Gregory Gustina (2) 0-0-3-0
Michiel van Kampen (1) 2-0-0-1

Meer nieuws