sitemap    

Oranje definitief naar Intercontinental Cup

Het Nederlands honkbalteam is 17 tot en met 31 oktober in Taiwan aanwezig om deel te nemen aan de zeventiende Intercontinental Cup. In februari ontving de Nederlandse honkbalbond hiervoor al een uitnodiging. Deze heeft de KNBSB inmiddels geaccepteerd. Voorafgaand aan het toernooi speelt Nederland een drietal oefenwedstrijden.
Auteur: Rogier van ZonGeplaatst op: 29-04-2010, 15.30 
Foto: © IBAF
In oktober van dit jaar keert voor de tweede keer op rij de Intercontinental Cup terug naar Taiwan. De laatste editie werd in 2006 eveneens in het Aziatische land gehouden. Nederland werd de verrassende finalist, die de eindstrijd pas in de elfde inning verloor van grootmacht Cuba.

De organisatie van de Intercontinental Cup krijgt beide finalisten ook terug voor de zeventiende editie. Eerder had de Cubaanse honkbalbond zijn deelname aan toegezegd. Nu is ook Nederland gevolgd. De twee teams maken deel uit van een deelnemersveld van acht ploegen. Andere tegenstanders van het Nederlands team worden gastheer Chinese Taipei, Japan, Nicaragua, Panama, TsjechiŽ en Zuid-Korea.

De Intercontinental Cup wordt van donderdag 21 tot en met zondag 31 oktober 2010 gespeeld en is voor het Nederlands honkbalteam de afsluiting van het seizoen, waarin ook wordt deelgenomen aan het Europees kampioenschap en Haarlemse Honkbalweek.
In de aanloop naar het toernooi in Taiwan speelt het Nederlands team drie oefenwedstrijden tegen Taiwan, Cuba en Japan. Deze wedstrijden worden op zondag 17, maandag 18 en dinsdag 19 oktober in Taipei gespeeld.

Meer nieuws