sitemap    

CEB maakt lotingen bekend

Landskampioen DOOR Neptunus treft tijdens het toernooi om de Europa Cup onder meer Telemarket Rimini (Italië) en T&A San Marino. De Rotterdamse honkballers zijn in de eerste week van juni 2010 de gastheer van het toernooi. Konica Minolta Pioniers reist af naar het Tsjechische Brno voor deelname aan het andere Europa Cup-toernooi.
Auteur: Rogier van ZonGeplaatst op: 14-11-2009, 21.15 
Foto: © Rob Jelsma
De Technische Commissie van de Europese honkbalbond CEB heeft vandaag op het hoofdkantoor in Frankfurt de lotingen verricht voor de Europa Cup-toernooien in Rotterdam en Brno. De twee beste teams uit deze toernooien plaatsen zich voor de Final Four, dat op zaterdag 25 en zondag 26 september opnieuw wordt gehouden in het Spaanse Barcelona.

De twee Europa Cup-toernooien worden gehouden tussen dinsdag 1 en zondag 6 juni. Het vijfdaagse toernooi met zes teams kent evenals vorig jaar alleen een round-robin, waarbij elk team één keer tegen elkaar speelt. Na vijf speeldagen plaatsen de nummers één en twee zich voor de Final Four.
In 2009 plaatsten twee Nederlandse en twee Italiaanse teams zich voor deze strijd om het Europese clubkampioenschap. Uiteindelijk won Danesi Caffè Nettuno de finale van Fortitudo Bologna. Corendon Kinheim eindigde ten koste van L&D Amsterdam als derde.

Zwaar programma

In 2010 ontbreken drie van deze vier teams in het Europese clubtoernooi. Voor Nederland nemen nu DOOR Neptunus en Konica Minolta Pioniers deel aan de Europa Cup. Landskampioen Neptunus krijgt een zwaar programma met onder meer tegenstanders Telemarket Rimini en T&A San Marino, twee deelnemers uit de Italiaanse Serie A1. De Rotterdammers starten het toernooi met een wedstrijd tegen Tenerife Marlins uit Spanje. Voor dit Europa Cup-toernooi is DOOR Neptunus aangewezen als gastheer.

Konica Minolta Pioniers treft onder meer Fortitudo Bologna, de nummer twee van de afgelopen Final Four. De eerste wedstrijd van de Hoofddorpse honkballers is tegen Rouen Huskies. Deze Franse ploeg stond in 2007 nog tegenover Corendon Kinheim in de finale van de Europa Cup. Andere tegenstanders worden onder meer Sant Boi uit Spanje en gastheer AVG Draci Brno.
De exacte data en speeltijden worden op een later moment bekendgemaakt.

  • Bekijk het programma voor Rotterdam
  • Bekijk het programma voor Brno

    Meer nieuws